Dětské dortyUpéct dort není záležitost pro úplné cukráře-začátečníky. Už to chce trochu cviku. Situace se stává vážnější, pokud pečete dort na oslavu dítěte. Třeba toho vašeho. Pak víte, že „obyčejný“ dort je příliš obyčejný a že by to chtělo něco lepšího. No jo, ale co s tím, když ještě nejste v cukrařině zběhlí?

Dětské dortyŘešením je nechat si dětský dort vyrobit od profesionála ve svém oboru.

Výhodou je, že si s takovým profesionálem můžete domluvit v podstatě cokoli. Od toho nejzákladnějšího (tedy, jakou bude mít dort příchuť) až po designové záležitosti typu tvar nebo barvy.

Dětské dorty mohou mít nejrůznější tvar – pro šikovného cukráře není problém se vašim přáním a požadavkům přizpůsobit. Vaše fantazie se tak nemusí omezovat a můžete pro vaše dítě chtít třeba dort ve tvaru auta, fotbalového míče, hokejky, panenky nebo oblíbeného zvířátka. Výtečně může vypadat dort ve tvaru starodávného hradu nebo naopak kosmické lodi.

Klasikou jsou pak pohádkové postavičky. Ani zde se fantazii meze nekladou a kromě klasických českých postaviček z večerníčků jako například Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček, Rumcajs, maxipes Fík nebo Krakonoše. Můžete sáhnout i do současných dětských hitů a třeba takový Harry Potter nebo třeba Hannah Montana také nejsou špatnou volbou – zvlášť, když máte doma malého kouzelníka či zpěvačku.

Dětské dortyJen je potřeba zamezit tomu, aby se vaší ratolesti dortová postavička nelíbila natolik, že dort odmítne sníst. Naštěstí je drtivá většina dětí rozumná a nakonec podlehne vábení sladkého ?

O tom, že dětské dorty mohou mít ty nejroztodivnější tvary, se můžete přesvědčit sami. Při prohlížení sekce dorty fotogalerie jistě naleznete inspiraci i pro ten váš (a zcela jistě tam najdete i inspiraci pro dorty pro oslavy dospělých ;)).

Stačí si jen vybrat a následně se domluvit s cukrářem. Rozzářené oči vaší ratolesti při sfoukávání svíček z originálního narozeninového dortu budou stoprocentně stát za to! A to je to, o co na dětských oslavách jde především, ne?