Váš portál do světa gastronomie

Rychlokurs vaření – bleskový úspěch pro začátečníky

Rychlokurs vaření - bleskový úspěch pro začátečníkyŽádný učený z nebe nespadl a to se týká i vaření a jiných pokusů v kuchyni. Právě pro ty, kteří se chtějí něco naučit, něco nového se dozvědět a oborem jejich zájmu je vaření, je určena kniha Rychlokurs vaření.

Rychlokurs vaření - bleskový úspěch pro začátečníkyTato kniha pro kuchařské elévy se opravdu povedla. Na jednom místě totiž najdete nejen recepty, se kterými lze sklízet úspěchy, ale právě i rady pro začátečníky, informace o jednotlivých potravinách, k čemu se hodí, o jejich přípravě a to vše je doplněné spoustou fotografií. Z mého pohledu se toto dá zahrnout pod pojem ideální kuchařka pro začátečníky.

V jednotlivých kapitolách si postupně projdete tyto oblasti:
– Jak chytře hospodařit v kuchyni
– Brambory
– Těstoviny
– Rýže
– Vejce
– Salát
– Zelenina
– Maso
– Drůbež
– Ryby a mušle
– Ovoce

V receptech kniha vychází z běžně dostupných ingrediencí, takže všechny recepty připravíte bez nějakého obtížného shánění surovin. Recepty nejsou složité – přesně podle zaměření knihy.

Pokud to opravdu myslíte vážně s tím, že se chcete naučit vařit, pak bych začal touto knihou. Ale to jsem ostatně psal už na začátku ;)

Rychlokurs vaření – Martina Kittlerová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 192
Vazba: Paperback
Formát, hmotnost: 232 × 241 mm, 744g
Rok vydání: 2010
Běžná cena: 299,- Kč (na Knižním webu za 269,- Kč)

2 komentáře

  1. Florian

    To mohl vydat jenom tvor, který je z čeledi “Hovězích, kterému byl odebrán rozmnožovací orgán”! Já vařím už 40 let a mám se pořád co učit.

  2. Petr Slavík

    Florian: Však také nikde netvrdím, že když si tuto knížku člověk přečte, tak už se nemusí učit ;) V tom je právě ta krása rčení, které opravdu platí: “Čím víc vím, tím víc vím, že nic nevím”

    Ale pro začátečníky v kuchyni je to opravdu dobrá kniha. Když si vzpomenu na své první pokusy před x lety, tak bych ji bral.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑