Velká sýrová nakládačka 2011Už pátý ročník vyhlášené soutěže v nakládání hermelínu proběhne 7. června v Komunitním centru Kampa. Zájemci o účast v amatérském klání se mohou hlásit do 1. června na emailové adrese syrova.nakladacka@centrum.cz. Startovních pozic je pouze patnáct. Jako vždy se soutěží ve dvou kategoriích, o nejlahodnější a o nejvzhlednější hermelín. O výsledcích budou rozhodovat členové odborné poroty. Jedním z porotců letos bude frontman kapely Tatabojs a výtvarník Milan Cais. „Vyšlo to těsně. Šestého června nám s Tatabojs vychází nová deska, takže dříve bych to nestihl,“ popsal.

Velká sýrová nakládačka 2011Všechny přihlášené hermelíny se budou ucházet i o Cenu laické poroty, která se utvoří z návštěvníků na místě. Tak jako v loňských letech platí, že pro nakládání je dovoleno použít jakýkoli hermelín od značky Sedlčanský, sýr musí mít své jméno a pro jeho aranži se smějí využít pouze poživatelné suroviny.

Velká sýrová nakládačka 2011„Každý účastník musí přinést čtyři vzorky svého soutěžního sýra,“ uvedla Iva Bartošová koordinátorka soutěže, jejímž letošním motivem je boxerský souboj. „Ve spotu si zahrál dokonce David Perutka, marketingový ředitel Povltavských mlékáren, výrobce Sedlčanského. Hermelínu Pepovi se ve znělce pokouší dát nakládačku,“ popsala Bartošová.

Na návštěvníky KC Kampa bude čekat také bohatý doprovodný program. Pro děti bude připravena Pepova výtvarná dílna či nafukovací hrad. Dospělí si budou moci pořídit dočasné tetování, nakoupit kvalitní moravské víno nebo se zúčastnit tomboly o bohaté ceny. Svůj prodejní stánek tu bude mít také chráněná dílna PORTUS. V pozdějších hodinách zábavu zpříjemní DJ Radia 1 David Štěrbáček.

Více informací na syrovanakladacka.blog.cz