Domácí espresso od DeLonghiVšímáte si, jak se mezi místním obyvatelstvem v posledních měsících rozmohl takový návyk na domácí espresso? Ne? Tak se pořádně rozhlédněte. Fanoušci kávy a kofeinu vůbec si totiž chtějí dopřávat svůj životabudič i v domácích podmínkách bez toho, aby se museli trmácet někam do kavárny.

Má to na svědomí několik faktorů, ale jedním z nich je jistě poměrně snadná dostupnost domácích kávovarů a „výrobníků“ espressa. Mezi nimi svým jménem a zejména svojí kvalitou vévodí výrobky italské firmy DeLonghi.
Klasickou záležitostí jsou pákové espressa, která prezentuje řada DeLonghi Icona nebo EC, ale pokud byste chtěli něco modernějšího, pak byste měli sáhnout po řadách DeLonghi ECAM nebo DeLonghi ESAM, která představují automatická espressa.

Domácí espresso od DeLonghi

Automatická espressa DeLonghi umí kousky jako jsou například příprava kávy jedním stisknutím tlačítka, včetně následného čištění, používání mleté i zrnkové kávy (ano, mohou mít zabudovaný tichý mlýnek), nastavení množství vody nebo teploty kávy. Jistě oceníte také zásobník na mléko nebo trysku na páru.

Vychytávkami pro zhýčkané pak jsou funkce jako osvětlení šálků nebo možnost uložit si „konfiguraci“ vaší oblíbené kávy do paměti přístroje. Ti, co jsou neustále ve spěchu a nemohou tak čekat, až si kávu připraví jejich partner, pak mohou ocenit funkci díky, které je možné připravit dva šálky najednou.

Všechny tyto uživatelsky příjemné funkce můžete najít například u velmi oblíbeného espressa DeLonghi ECAM 23.450S, které je skvěle hodnoceno zákazníky. A to i díky své příznivé ceně.

Jestliže začínáte přemýšlet o tom, že byste si espresso DeLonghi také pořídili a nebo byste jej rádi dali někomu jako dárek pod vánoční stromeček, tak byste si měli zvolit známý a zavedený eshop. Takovým je například eshop levneELEKTRO.cz, o jehož kvalitách svědčí i fakt, že se letos dostal mezi finalisty soutěže ShopRoku 2012.