Tradiční ovesná kaše přímo z LondýnaUž je to nějakou dobu, co jsem na Novou kuchyni dával recept na ovesnou kaši. Nedávno jsem ale narazil na její další variantu. Řekněme slanější. A musím říct, že mě dostala. Jedná se o ovesnou kaši tak, jak ji znají obyvatelé staré dobré Anglie a určitě nezaškodí si trochu rozšířit obzory.

Ingrediencí v tomto receptu je tak na 4-5 porcí. Rád si vařím ovesnou kaši do zásoby, abych si ji ráno pak už jen mohl strčit do mikrovlnky a rychle se nasnídat.

Tradiční ovesná kaše přímo z Londýna

Ingredience:
4 šálky mléka
2 šálky ovesných vloček
špetka soli

Postup:
Vločky a mléko dejte do hrnce a postupně přiveďte k varu. Po celou dobu míchejte, ať se vám nepřipálí mléko na dno hrnce.

Jakmile se dostanete k bodu varu, tak stáhněte plamen a pozor – přichází zásadní část – přidejte sůl. Právě tím získává klasická anglická ovesná kaše svoji nezaměnitelnou chuť.

Za neustálého míchání dále vařte, dokud nezačnete v hrnci mít krémovou konzistenci. Mělo by to trvat 5-15 minut.

Je hotovo a ještě teplé můžete podávat. Pokud jste na o něco sladší variantu, doslaďte si kaši medem a v případě, že nedržíte dietu, můžete si přidat i trochu smetany. Nebojte, ani jedno není prohřeškem proti anglickému duchu :)

Tradiční ovesná kaše přímo z Londýna