Čerstvé ovocePražské tržnice s čerstvou zeleninou, ovocem a obecně potravinami se dají spočítat na prstech jedné ruky dlouholetého pracovníka na pile. Tržnice v Holešovicích, pak snad něco u Thomayerovy nemocnice (zatím jsem neměl tu čest) a dál…? Od příštího léta se ale chystá něco velkého – “obnovení” zašlé slávy Vinohradské tržnice!

Základní myšlenkou celého projektu je ušetřit čas všem těm, kteří shání kvalitní a čerstvé potraviny a soustředit jejich nabídku na jedno místo. Ideálně v centru Prahy. Volba padla na Vinohradský pavilon (alias tržnici), která potřebuje oživení jako sůl. Butiky s drahým oblečením zřejmě netáhnou a v konkurenci pražské nabídky se není ani čemu divit.

Do projektu je zapojený i Zdeněk Pohlreich, kterého asi většina z vás zná jako přísného a řízného šéfkuchaře z pořadu TV Prima “Ano, šéfe!” Doporučil své dodavatele a to nejen původem českých potravin, ale i italských.

Pokud se vše povede, tak by cenově měla být nabídka pro zákazníky přiznivá a nepředražená. Což zní dobře, co?

Jsem zvědavý, jak se tato akce povede a zda-li se opravdu přiští léto dočkáme. Mám Vinohradský pavilon blíže k práci než Holešovickou tržnici a tak bych uvítal, kdyby vše dopadlo s úspěchem. Ono není nad tom, když se člověk může prohrábavat ať už očima nebo i rukama v čerstvé a voňavé zelenině ;)

Mimochodem, než se Gourmet Palace otevře, nevíte o nějaké aspoň trochu ucházející tržnici s čerstvou nabídkou místního ovoce a zeleniny na Praze 9?