Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Lehce pikantní andaluský salát

25.08.2010 · Žádný komentář · Moje recepty

Andaluský salátZ jedné služební cesty jsem si ze Španělska přivezl olivový olej s naloženými chili papričkami. Tady se shání ochucené oleje shání hůř, takže když jsem ho zahlédl, byla to jasná volba. Občas ho použiji do některého ze salátů a když jsem se dostal k andaluskému salátu, tak bylo geograficky i chuťově samozřejmé, že použiji právě chili olej.

Andaluský salátIngredience:
200 g cherry (třešňových) rajčátek
1/2 okurky
1 červená paprika
1 jarní cibulka
2 lžíce olivového oleje s chili
2 lžíce aceta balsamica (balsamikový ocet)
2 lžičky tymiánu

Postup:
Jaký asi může být u salátu postup, co myslíte? ;)
Andaluský salátOmyjeme zeleninu. Cherry rajčátka nakrájíme na půlky, okurku na kostičky, jarní cibulku na tenká kolečka a papriku na střední kousky – tak, aby to velikostí ladilo se zbytkem salátu.
Zálivku si připravíme tak, že smícháme balsamico a tymián (já měl bohužel jen sušený – čerstvý je mnohem lepší) a smícháme s olivovým olejem.
Zálivkou pak salát přelijeme a osolíme a opepříme. Zamícháme a podáváme.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist