Andaluský salátZ jedné služební cesty jsem si ze Španělska přivezl olivový olej s naloženými chili papričkami. Tady se shání ochucené oleje shání hůř, takže když jsem ho zahlédl, byla to jasná volba. Občas ho použiji do některého ze salátů a když jsem se dostal k andaluskému salátu, tak bylo geograficky i chuťově samozřejmé, že použiji právě chili olej.

Andaluský salátIngredience:
200 g cherry (třešňových) rajčátek
1/2 okurky
1 červená paprika
1 jarní cibulka
2 lžíce olivového oleje s chili
2 lžíce aceta balsamica (balsamikový ocet)
2 lžičky tymiánu

Postup:
Jaký asi může být u salátu postup, co myslíte? ;)
Andaluský salátOmyjeme zeleninu. Cherry rajčátka nakrájíme na půlky, okurku na kostičky, jarní cibulku na tenká kolečka a papriku na střední kousky – tak, aby to velikostí ladilo se zbytkem salátu.
Zálivku si připravíme tak, že smícháme balsamico a tymián (já měl bohužel jen sušený – čerstvý je mnohem lepší) a smícháme s olivovým olejem.
Zálivkou pak salát přelijeme a osolíme a opepříme. Zamícháme a podáváme.