Váš portál do světa gastronomie

Biopotraviny a já

Biopotraviny a jáBiopotraviny. Záležitost, o které jsou mnozí z nás schopní diskutovat hodiny a hájit svá stanoviska do krve. Jeden z dnešních fenoménů oblasti týkající se lidského stravování. Doufám, že vám nepřijde za zlé, když se k němu budu chtít na následujících řádcích vyjádřit i já.

Biopotraviny a jáMůj vztah k biopotravinám je zhruba takovýto: Ano, veřím, že biopotraviny jsou zdravější. Už jen z toho prostého důvodu, že pokud jsou správně vypěstovány, tak jen těžko by mohly být škodlivější než potraviny jejichž růst a produkce jsou podpořeny nepřírodními hnojivy a další chemií.

Ale na druhou stranu – zase to s tím bio nepřeháním. Nemusím mít za každou cenu vše s nálepkou bio. Vždyť i výrobky a výpěstky obyčejného farmáře mohou být dostatečně kvalitní. Většina těch, kteří pak svojí hlavičkou také své výrobky prodávají, si přeci dávají pozor na to, aby prodávali dostatečně kvalitní produkty. Když už z žádného jiného důvodu, tak jen kvůli konkurenci a tomu, že mezi lidmi se rychle rozkřikne jak to dobré, tak (a to především) to špatné.

Zpět k biopotravinám. Je zajímavé sledovat, zda mají nějaký vědecky prokazatelný vliv na lidské zdraví. Samozřejmě, že věc není jednoduchá a tak jsou na světě různé protichůdné názory. Nebudu se opakovat a jen odkáži na jeden ze starších příspěvků s názvem “Tak jsou biopotraviny zdravější než ty obyčejné nebo ne?”, kde najdete odkazy na dvě zprávy, z nichž každá tvrdí neco jiného.

Jaký vztah k biopotravinám máte vy? A napadá mě i další otázka do diskuze pod článkem – jak jste spokojeni s nabídkou biopotravin ve vašem okolí? Je dostatek míst, kde je nakoupíte?

2 komentáře

  1. Jarka78

    U nás v městečku ten výběr bio potravin není nějak závratný, ale když můžu, tak bio kupuju – určitě je to zdravější!

  2. kamilkak

    Já jsem bio. Téměř 100%-tní, ale občas člověk musí koupit něco vyrobeného konnvečním způsobvem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑