Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kotleta New York

25.11.2011 · Žádný komentář · Recepty

Várku receptů, které přišly do soutěže o nejlepší recept z vepřového masa (a vyhovaly pravidlům), začínáme kotletou New York od Yvety Machové z Českých Budějovic.


 Powered by Max Banner Ads 

Maso (1,50kg pro 4 osoby) nařežeme k spodní kosti, nedořezávám až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Do každé z kotlet dám půl kolečka cibule (kdo má rád více cibule, používám 2 menší) a pomaži celé marinádou (do 1dcl oleje – česnek 6 stroužků, zázvor – čajová lžička, protlak z rajčat – 4 čajové lžičky) z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku – i do mezer.

Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne.

Peču na 200°C, hodinku přiklopené, pak jen chvilku, aby chytlo barvu.

Můžeme podávat bez omáčky, ale já ji dělám, je to chutnější. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme podravkou, když je třeba a podlejeme vodou cca 200 ml. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme. Přilijeme smetanu a promícháme a je hotovo.

Je k tomu dobré, jako příloha, brambory, ale může být i knedlík.Zkoušela jsem i obdobu se zelím, taky je to chutné.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist