Tomuto receptu se přezdívá také bílkoviny v zelené schránce.

Ingredience:
6 velkých paprik
350 g libového mletého hovězího masa
rýže, 1 plechovka sekaných rajčat
1/2 šálku nakrájené cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžíce olivového oleje

Postup:
Papriky pěkně odshora “odskalpujte” (skalpy ale nevyhazujte!) a zbavte je vnitřností. Obrané papriky postavte vedle sebe do misky, podlijte dvěma lžícemi vody, zakryjte poklopem a na pět minut je dejte do mikrovlnky. Po zahřívací proceduře je vyjměte a přebytečnou vodu slijte.

Smíchejte rozkrájené špičky paprik s cibulí, česnekem a olejem a i tuto směsku upečte – 3-5 minut by mělo stačit. Pak ji vmíchejte do mletého masa a pečte 3 minuty do zlatova. Pak přidejte rýži, sekaná rajčata a šálek vody, promíchejte a nechte je rotovat v mikrovlnce dalších 15-20 minut, dokud rýže nezměkne.

Horkou směsí naplňte vykuchané papriky, naskládejte je do misky a ještě jednou lehce zahřejte.