Jód, který obsahují mořské “potvůrky”, je pro naše tělo velmi důležitou látkou. A nejen pro to, že příznivě ovlivňuje intelektové schopnosti. 1 porce jídla z dnešního receptu obsahuje 70% doporučené denní dávky jódu.

Ingredience:
150 g rýže parabolied
200 g mražených krevet
1/2 červené papriky
špalíček merkve (asi 5 cm dlouhý)
100 g mražených fazolek
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1 lůžíce čerstvého zázvoru
1 lžíce oleje
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sójové omáčky

Postup:
Papriky nakrájíme na menší kostky, mrkev na proužky a cibuli na půlměsíčky, zázvor a česnek na drobné kousky. Dáme vařit rýži.

V hlubší pánvi nebo ve voku rozpálíme olej a orestujeme na něm zázvor, česnek, papriky, mrkev, pak přidáme krevety, fazolky, cibuli a restujeme, až se odpaří voda. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme vařenou rýži a promícháme.

Dochutíme ústřicovou omáčkou.