I v Portugalsku umějí uvařit zdravé a výtečné rybí speciality.

Ingredience:
250 gr. rybího masa (treska, losos)
160 gr. rýže
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžíce oleje
1/2 l. rybího vývaru
sůl
citrónová šťáva
1 plechovka žampiónových plátků
1 lžíce másla
225 gr. zmražených krevet
300 gr. zmraženého hrášku, kopr

Postup:
Rýži s česnekem opečeme asi 1 minutu na rozpáleném oleji. Přilijeme 3/8 l. rybího vývaru. Osolíme. Dusíme na mírném plameni asi po dobu 20 minut.

Mezitím si nakrájíme rybí maso a pokapeme citronovou štávou. Ve zbylém horkém vývaru vaříme 5 minut. Lehce osolíme. Žampiony opečeme na rozehřátém másle. Necháme na něm roztát a ohřát hrášek i krevety. Vše smícháme s rýží, ochutíme a posypeme nasekaným koprem.

Tip
Nejlépe chutná v současném použití obou ryb – tresky a lososa.