Filé podle tohoto asijského receptu je ozvláštněno bambusovými výhonky, rajčatem, chilli, zázvorem a kurkumou.

Ingredience:
400 g rybího filé
1 rajče
1 lžíce bambusových výhonků (z konzervy)
šťáva z půlky citronu
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
špetka mletého zázvoru
mleté skořice
kurkumy
kari koření
chilli
kmínu
hřebíčku a koriandru
sůl

Postup:
Z oleje, citronové šťávy, rozetřeného česneku a koření připravíme marinádu, do které vložíme asi na 1 hodinu omyté a osušené rybí filé.

Pak filety rozložíme na alobal, přidáme nakrájené rajče a bambusové výhonky, osolíme, dobře zabalíme a dáme asi na 20 minut péci do trouby.

Tip
Podáváme s rýží.