Mořská ryba schovaná v lahodném těstíčku.

Ingredience:
bílá mořská zmrazená nebo čerstvá ryba (treska, platýz…)
hl. mouka
vejce
voda
vegeta
sůl

Postup:
Nejdříve rozšleháme vejce s vodou, pak pomalu přidáváme hladkou mouku, až se těsto bude lehce táhnout (středně hustá konzistence). Hmotu osolíme a okořeníme Vegetou original. Necháme chvíli uležet.

Očištěnou rybu nakrájenou na menší plátky cca 6 x 6 cm a osolíme. Poté plátky ryby obalíme v připraveném těstíčku. Nakonec je ještě poprášíme hladkou mouku kvůli křupavé kůrce.

Na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři můžeme rybu ještě lehce pokapat citrónovou. šťávou.

Tip
Jako příloha se hodí nejlépe jemná bramborová kaše nebo vařené brambory.