EintopfO klasické německé záležitosti – polévce z jednoho hrnce, která je známá pod názvem Eintopf, jsem dlouho slýchával, ale až nyní jsem se dostal k tomu, abych ji uvařil. Nejsem moc polévkový typ, ale tohle je naprosto úžasná záležitost do chladných dní. Obsahuje spoustu zeleniny a opravdu velké kousky vepřové krkovičky, která polévce dodá neodolatelnou vůni. Masakr pro chuťové i čichové buňky. Však to potvrdíte, až ochutnáte!

Eintopf nemá jeden konkrétní recept – podobně jako italská minestrone. Do Eintopfu je možné přidávat i další suroviny jako například pórek, hrášek, čočku… Hlavní je, když je to zelenina.

Eintopf

Ingredience:
300 g vepřové krkovičky
1 cibule
50 g másla
800 ml zeleninového vývaru
2 větší brambory
200 g mrkve
200 g celeru
100 g řapíkatého celeru

Postup:
Vepřovou krkovičku nakrájíme na kousky velké cca 2 cm a dáme je zhruba na dvě minuty do vroucí vody. Pak je vyndáme a dáme stranou.

Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na másle. Pak ji přidáme do vývaru a vložíme tam i maso. Celé necháme 30 minut mírně vařit.

Mezitím si očistíme brambory, mrkev, celer i řapíkatý celer a nakrájíme na větší kousky. Přidáme do hrnci k masu a mírně vaříme dalších 30 minut.

Polévku můžete na talíři ozdobit libečkem nebo petrželkou. Třeba i mraženou :)