Vánoční punčAdventní období pomalu, ale jistě na vrátka. Díky pořadatelům gastronomických akcí se můžeme postupně dostávat do té správné vánoční nálady a jistě vám k tomu pomůže i následující přehled akcí na tento víkend. Dá se totiž čekat, že atmosféra na nich ještě nebude tak hektická jako během prosince :) Můžete navštívit například zabijačku, přehlídku vín, adventní slavnosti na zámku či jarmark nebo mezinárodní vánoční festioval.

Adventní slavnosti na zámku Nelahozeves

23. – 24. listopadu 2013, Zámek Nelahozeves, Nelahozeves, Region Středočeský

Příjemnou předvánoční náladu vám určitě navodí bohatý program plný aktivit a zábavy pro malé i velké. Pokocháte se vánočními trhy a řemeslnými výrobky. Budete moci také ochutnat speciality zdejší Zámecké restaurace a vín z Lobkowiczkého zámeckého vinařství. Pro děti budou připravena různá vystoupení i řemeslné dílny.
Více informací: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/adventni-slavnosti-na-zamku-nelahozeves-6546.html

 

Mezinárodní vánoční festival

24. listopadu 2013, Kongresový sál, Hotel Hilton, Pobřežní 1, Praha 8 – Karlín, Region

Málokde tuto neděli najdete takovou koncentraci vánoční atmosféry. Na Mezinárodním vánočním festivalu máte možnost zakoupit neobvyklé dárky z celého světa. Kromě originálních dárků ze 44 zemí světa, na festivalu ochutnáte i spoustu tradičních a multikulturních vánočních pochoutek, vín a koření.
Více informací: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/mezinarodni-vanocni-festival-6547.html

 

Kateřinská přehlídka vín

23. listopadu 2013, Sokolovna Hanácká 448/38, Brno – Tuřany, Region Jihomoravský

Zveme vás na již čtrnáctý ročník Kateřinské přehlídky ročníkových a přívlastkových vín. Čeká vás volná degustace vynikajících vín z prestižních jihomoravských vinařství a jejich prodej přímo od vinařů. Letošní ročník bude zároveň pojat jako již jedenáctý memoriál pana Vlastimila Joba, zakladatele tradice Kateřinského koštu vín v Tuřanech.
Více informací:  http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/katerinska-prehlidka-vin-6535.html

 

Andělské zvonění

23. listopadu 2013, Gymnázium Český Brod, Vítězná 616, Český Brod, Region Středočeský

Nenechte si ujít adventní jarmark a festival kreativních dílen v Českém Brodě. Těšit se můžete na klasická řemesla, autorskou výtvarnou tvorbu či kreativní dílny pro malé i velké. Ochutnáte také tradiční vánoční pochoutky a budete si moci domů odnést i vlastnoručně ozdobené perníčky.
Více informací:  http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/andelske-zvoneni-6589.html

 

Mikulecká zabijačka

23. listopadu 2013, Hostinec U Losíků a Kulturní dům Mikulčice, Mikulčice, Region Jihomoravský

Zabijačkové speciality – to je to, na co se můžete těšit na Mikulecké zabijačce. Kromě klasických zabijačkových dobrot budete moci také ochutnat různé druhy ovocných pálenek starších ročníků a také vína od zdejších vinařů.
Více informací:  http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/mikulecka-zabijacka-6544.html