AmaretkyJak název napovídá, amaretky mají svůj domov v Itálii. Je to cukroví, kde přímo zásadní roli hraje mandlový likér. Ten se skrývá pod pevnou „skořápkou“, kterou když rozkousnete, tak na vás čeká omračující chuť. Je mnoho lidí, kteří kouzlu amaretek (nebo snad závislosti na nich) propadli a já doufám, že vy jejich řady brzo rozšíříte :)

Přísady:

Na těsto (příprava den předem):
• 4 bílky
• špetka soli
• 300 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 350 g mletých mandlí

Na náplň:
• 150 g mléčné čokolády
• 100 g měkkého másla nebo margarínu
• 2 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
• papír na pečení
• cukrářský sáček

Amaretky

Příprava:

Na přípravu těsta ušleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Ručně zlehka vmícháme cukr, vanilínový cukr a mandle.

Pomocí dvou kávových lžiček vytvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení z těsta malé hrudky (asi 62 ks). Při pokojové teplotě necháme hrudky přes noc vysušit. Na druhý den dáme hrudky péct do předehřáté trouby.

Elektrická trouba:                            180°C
Horkovzdušná trouba:                   160°C
Plynová trouba:                               stupeň 3

Doba pečení: asi 13 minut

Na přípravu náplně rozpustíme čokoládu v hrnci ve vodném koupeli a necháme vychladnout. Elektrickým ručním šlehačem vymícháme vychladnutou čokoládu s máslem nebo margarínem, aromatem a vanilkovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny.

Náplň naneseme pomocí cukrářského sáčku na rovnou plochu poloviny vychladnutých hrudek a druhou polovinou hrudek přiklopíme. Uchováváme v chladu.

TIP: Hrudky můžeme také potírat pomocí kulatého nože.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!