Ausburské řezyMilujete dezerty? Možná bych zkusil trochu zapírat, protože někde v hloubi duše vím, že pro lidské tělo existují zdravější pochutiny. Ale kdybyste před mě postavili třeba tyto ausburské řezy, tak nevím, jak dlouho by mi moje fučíkovské odhodlání vydrželo než bych podlehl jejich neodolatelným svodům.

Přísady:

Na náplň:
• 3 žloutky
• 150 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 500 g tvarohu
• 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
• 3 PL rozpuštěného másla nebo margarínu
• 4 bílky

Na těsto:
• 400 g hladké mouky
• 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 3 zarovnané PL kakaa
• 250 g změklého másla nebo margarínu
• 150 g moučkového cukru
• 1 žloutek
• 3 PL mléka

Na ozdobení:
• 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
• plech na pečení (30 x 40 cm)
• váleček

Ausburské řezy

Příprava:

Nejprve připravíme tvarohovou náplň tak, že vyšleháme žloutky se 75 g moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehaček do pěny. Přimícháme tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a 75 g cukru. Odložíme stranou.

Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Za pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň přeneseme druhý rozválený díl těsta a dáme do předehřáté trouby péct.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 25 minut

Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme tmavou polevou připravenou podle návodu na obalu. Po ztuhnutí polevy nakrájíme moučník na řezy a servírujeme.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!