Čokoládové kuličkyCo jsem si tak všiml, tak recepty, kde hraje hlavní roli čokoláda, jsou na Nové kuchyni velmi oblíbené. A proto tu pro vás mám další. A budete ho mít také rádi :) Jedná se totiž o recept na nepečené čokoládové kuličky. Ideální záležitost například pro dětské oslavy.

Ingredience (z uvedeného množství byste měli vyrobit 35 kuliček):

Na těsto:

  • 80 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 50 g oloupaných nasekaných mandlí
  • 2 PL rozinek namočených v rumu
  • 20 g kakaa
  • 2 bílky
  • 200 g rozdrcených piškotů
  • 2 PL rumu

Na zdobení:

  • 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker
  • 1 balení pestrého Zdobení Dr.Oetker
  • malé papírové košíčky

Ještě potřebujeme:

  • malou misku
  • párátka nebo špejle
  • papír na pečení

Čokoládové kuličky

Postup:

Všechny přísady na těsto dáme do mísy a ručně prohněteme, aby vzniklo kakaové těsto. Z těsta v dlaních uděláme asi 35 stejných kuliček, které lehce obalíme v moučkovém cukru. Kuličky uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Polevu rozpustíme podle návodu na obalu, nalijeme do misky a necháme mírně vychladnout. Každou kuličku napíchneme na špejli nebo párátko a namočíme do rozpuštěné polevy. Kuličky necháme mírně ztuhnout na kuchyňské mřížce nebo na papíru na pečení, poté je opatrně přemístíme do papírových košíčků. Před úplným ztuhnutím polevy kuličky posypeme pestrým zdobením. Hotové kuličky necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Uchováváme v chladu.