Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Tuňákový salát s kuskusem

04.02.2015 · Žádný komentář · Recepty

Tuňákový salát s kuskusemJednou z chyb ve stravování je, že si lidé k salátům zapomínají přidat pečivo nebo přílohu. Samotný salát totiž energeticky nestačí a brzy po něm budete mít hlad. Je tedy zapotřebí mít u salátu sacharidy, aby bylo jídlo vyvážené a zasytilo na delší dobu. Je třeba, aby byl jídelníček z dlouhodobého hlediska vyvážený a zasytil. V tomto salátu byl zvolen jako zdroj kvalitních sacharidů celozrnný kuskus. Pokud si potřebujete hlídat hladinu cholesterolu, můžete vejce nahradit hrstkou vařených luštěnin.

Ingredience (4 osoby):
250 g celozrnného kuskusu
400 g směsi z listových salátů
2 konzervy tuňáka Calvo v oleji
80 g zelených nebo černých oliv
4 vejce
cherry rajčata
červená cibule
citrónová šťáva
ocet Balsamico di Modena
olivový olej
sůl, pepř
zeleninový vývar nebo sypký bujón bez glutamátů
čerstvé bylinky podle chuti

Tuňákový salát s kuskusem

Postup:
Kuskus uvaříme v zeleninovém vývaru nebo ve vodě s rozpuštěným bujónem. Po uvaření ho necháme chvíli dojít pod pokličkou a poté vidličkou načechráme.

Vedle kuskusu uvaříme 4 vajíčka natvrdo a oloupeme.

Zeleninu nakrájíme na drobné kousky, promícháme s ostatními ingrediencemi a vychladlým kuskusem.

Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem, ozdobíme vejci nakrájenými na čtvrtiny a čerstvými bylinkami.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist