Tuňák s cizrnou a parmezánemCizrna má zastoupení mnoha vitamínů, minerálních látek a vlákniny podporující střevní peristaltiku. Obsahuje železo, vápník, hořčík i draslík a v kombinaci s tuňákem představuje ideální kombinaci zdravých rostlinných a živočišných tuků. Kombinace s řeckým jogurtem chutná skvěle a zároveň představuje zdravou variantu ve srovnání s majonézou nebo jinými dresinky.

Ingredience:
1 filé z tuňáka Calvo ve vlastní šťávě
1 sklenice cizrny
100 g rukoly
100 g řeckého jogurtu
40 g strouhaného parmazánu
3 šalotky
2 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
1 lžicky mleté (uzené) papriky
sůl, pepř
celozrnné pečivo

Tuňák s cizrnou a parmezánem

Postup:
Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájený česnek, šalotku, přidáme sůl, pepř a nakrájenou chilli papričku. Po 2 až 3 minutách vmícháme okapanou cizrnu a necháme ji prohřát.

V míse smícháme řecký jogurt, vinný ocet, mletou papriku a promícháme s mírně vychlazenou směsí z pánve. Podle potřeby dochutíme kořením.

Na talíř rozložíme rukolu, na ni navršíme směs z pánve a poklademe kousky okapaného tuňáka.

Nakonec vše posypeme strouhaným parmezánem a podáváme s celozrnným pečivem.