Máte rádi vegetariánské jídlo? Tak, což takhle dát si… Ano, cizrnu!

Ingredience:
200 g cizrny (římský hrách)
750 g rajčat
1 lilek
2 cukety
2 zelené papriky
2 cibule
3 stroužky česneku
tymián
sůl
6 lžic oleje

Postup:
Cizrnu namočíme přes noc do 1 l studené vody.

Druhý den ji v téže vodě uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 90 minut. Scedíme.

Rajčata oloupeme, odjádříme a všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky.

Cibuli a česnek prolisujeme.

Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a tymiánem. Zakapeme olejem a dusíme přikryté pokličkou asi 45 minut, zdobíme tymiánem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!