Dnešní pokrm na váš stůl přinese velmi zajímavou chuť vepřového masa a švestek…

Ingredience:
400 g vepřových řízků
100g sušených vypeckovaných švestek namočených v brandy
150 g anglické slaniny v tenkých plátcích
sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup:
Maso otřeme papírovou utěrkou, naklepeme a překrájíme na menší plátky. Osolíme je, posypeme pepřem, poklademe švestkami. Maso stočíme a obalíme slaninou, připevníme je párátky.

Závitky urovnáme do pekáčku, zastříkneme vodou a upečeme je do měkka.

Vychladlé závitky po odstranění párátek překrojíme a upravíme je na plochou mísu.

Přizdobíme listy salátu, plátky rajčat a okurky.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!