Váš portál do světa gastronomie

Tvaroh s bylinkami na vícero způsobů

Čerstvá zelenina v pikantním tvarohu – to je ideální rychlovka třeba k večeři pro ty, co v týdnu nestíhají. Nebo pro ty, kteří se snaží dodržovat zásady nízko sacharidové diety.  A nebo pro ty, co prostě mají rádi tvaroh v jeho nejrůznějších podobách :)

Ingredience:
3 cibule šalotky
2 stroužky česneku
1 paprika
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
1 svazek bazalky
1 kg nízkotučného tvarohu
2 lžíce citronové šťávy
150 g smetany
1/2 lžičky středně ostré papriky

Postup:
Šalotku a česnek oloupeme a šalotku nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a vnitřku, omyjeme ji a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opereme, necháme okapat a nakrájíme je na drobno.

Nízkotučný tvaroh rozmícháme dohladka s citronovou šťávou a se smetanou. Pak prolisujeme česnek, přidáme šalotku, kostičku papriky a nasekané bylinky a všechno dobře promícháme.

Dobře ochutíme pepřem a středně ostrou paprikou, osolíme a podáváme se zeleninou, grissiny či chipsy.

Varianty:

  • Na rajčatový a bazalkový tvaroh si dohladka rozmícháme jeden kilogram nízkotučného tvarohu se 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy se solí a pepřem. Spaříme 2 masitá rajská jablíčka, stáhneme jim slupku a nakrájíme je. Opereme jeden svazek bazalky, necháme ho okapat, lístky nakrájíme na proužky a smícháme s nakrájenými rajčaty a tvarohem.
  • Koprový tvaroh s kraby uděláme si uděláme tak, že smícháme 750 g nízktoučného tvarohu s 5 lžícemi smetany a 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme je a opepříme. Pak na drobno nasekáme 3 svazky kopru, přidáme 200 g krabího masa a vše promícháme.

1 komentář

  1. Rupal

    Tak tato buchta určitě neme1 chybu,,,už jeondu jsem jed ochutnala a je to skvělfd a hlavně ne9 ne1ročnfd recept,,je jednoduche1 a vydržed dlouho vle1čne1 už jen proto,že je v receptu tvaroh,kterfd se de1 nahradit zakysanou smetanou a recept neztrated na kvalitě,,,už ted se těšedm,že ho upeču,,,zkuste ho take9,,neme1 fakt chybu,,,,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑