marmeláda černý rybízJenom čisté ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, nejlepší receptury po prarodičích, žádná éčka, stoprocentně ruční výroba. To jsou Marmelády s příběhem, které vaří Hana Šindelářová. Marmelády od paní Šindlerové jsou vyráběny ručně a to včetně popisku na sklenicích. Ingredience jsou poskládané zásadně z prvotřídního ovoce bez chemických konzervantů a umělých aromat, protože jen zralé ovoce výborné kvality může zajistit lahodnou chuť výsledného produktu.  Všechny použité suroviny jsou bez chemických hnojiv, vypěstované u místních prověřených farmářů a ručně trhané (proto jsou některé série omezeny množstvím).

marmeláda černý rybíz

Marmeláda s příběhem – černý rybíz (dle receptury dědečka), zakoupíte v Bio Fresh Food za 129,- Kč

Složení marmelád se obejde také bez éček!

Ovoce se zpracovává zásadně v den sběru nebo maximálně den po něm. Výrobky jsou pouze lehce sterilovány, kvůli době spotřeby. Marmelády od paní Šindlerové se obloukem vyhýbají všem syntetickým přísadám, konzervantům a barvivům. Složení marmelád se dokonce obejde i bez kyseliny citronové (E330) – ta je nahrazena čerstvě vylisovanou citronovou šťávou. Marmelády obsahují převážně 70 % ovoce. Slazeny jsou cukrem nebo medem.

 

Linecké cukroví

Právě u tohoto druhu cukroví může nastat dilema, jakou marmeládu zvolit. Vánoční marmeládovou klasikou jsou jahody, rybíz nebo třeba meruňky. Linecké cukroví s těmito příchutěmi ale bude mít každý, co takhle se trochu odlišit a vyzkoušet nějaké nezvyklé chutě?

 

Marmeláda s příběhem – ostružina a vanilka, zakoupíte v Bio Fresh Food (OC Chodov) za 129,- Kč

K ochucení je použita Bourbon vanilka z Madagaskaru, jejíž aroma dodá nádhernou sladkou chuť a vůni. V každé skleničce marmelády naleznete kousek vanilkového lusku, který i nadále ve skle a v marmeládě uvolňuje své aroma.

 

Chuť připomínající dětství a vůně dálek: Marmeláda s příběhem – angrešt a zelený čaj Matcha, zakoupíte v Bio Fresh Food (OC Chodov) za 129,- Kč

Angrešt vám připomene dětství a babičku, ale nebyla by to paní Šindlerová, aby ho nezkusila zkombinovat například s nejkvalitnějším japonským čajem Matcha – výsledek je famózní!

 

Ocenění Česká chuťovka

Marmelády s příběhem od paní Hany Šindlerové se zúčastnily letošní soutěže o značky Česká chuťovka a Dětská chuťovka.

Ocenění:

  • Česká chuťovka 2015 – džem MALINA-REBARBORA
  • Česká chuťovka 2015 – džem JAHODA
  • Česká chuťovka 2015, Dětská chuťovka 2015 – džem MERUŇKA oslnil odbornou i dětskou porotu natolik, že získal ceny hned dvě

Zkrátka tyto džemy stojí za pozornost každého labužníka, který si rád kvalitně a dobře pochutná! A kdy jindy než o Vánocích je k tomu nejvhodnější příležitost?