Kapří hranolkyDěti a ty jejich chutě… Ne, že by nám dospělým byly vždy “při chuti” :) Nebudeme si nic nalhávat, kapr nezní dětským uším moc lákavě, ale za to po hranolkách by se většina dětí utloukla. A protože si chceme u štědrovečerní tabule užívat klidu a pohody, tak je tu recept od spolumajitele společnosti Food Story Jiřího Konhefra na kapří hranolky.

Ingredience:
filety z kapra
rozšlehané vejce
strouhanka
mouka
olej
sůl

Kapří hranolky

Postup:
Připravené filety z kapra očistíme a zbavíme kostí. Z vykoštěného filetu odřízneme spodní část břicha. Řez vedeme z místa, kde končily dlouhé kosti vedoucí od hřbetu kapra. Tato část břicha je jedinou částí ryby, kde nejsou vůbec žádné kosti a nehrozí tak nebezpečí, že je děti spolknou. Další výhodou je i to, že není tento kus kapřího masa cítit typickým „kapřím odérem“.

Jakmile máte břišní část kapra připravenou, zbavte jí kůže a dobře očistěte.

Poté z čistého masa nakrájejte proužky podobné hranolkům.

Maso lehce osolte a obalte v klasickém trojobalu (rozšlehaném vejci, hladké mouce a strouhance). Smažte dozlatova při 180 °C.

Jiří Konhefr

Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel společnost Food Story