Kapr se hodí nejen na štědrovečerní stůl, ale můžeme si ho dopřát v průběhu celého roku

Ingredience:
4 porce kapra
2 lžíce polohrubé mouky
2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citronu
sůl,
olej

Postup:
Kapra nakrájíme na porce, pokud možno na podkovy, protože s masem se pak lépe manipuluje a snadněji se vybírají kosti.

Jednotlivé porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozdrceným česnekem. Necháme aspoň hodinu odležet.

Pak maso zlehka otřeme, aby nebylo mokré a obalíme v polohrubé mouce. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.

Mouka na mase udělá krásnou zlatavou kůrčičku.

Z hotových porcí odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný tuk a podáváme.