Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kapří hranolky (vánoční pokrm pro děti)

15.12.2015 · Žádný komentář · Recepty

Kapří hranolkyDěti a ty jejich chutě… Ne, že by nám dospělým byly vždy „při chuti“ :) Nebudeme si nic nalhávat, kapr nezní dětským uším moc lákavě, ale za to po hranolkách by se většina dětí utloukla. A protože si chceme u štědrovečerní tabule užívat klidu a pohody, tak je tu recept od spolumajitele společnosti Food Story Jiřího Konhefra na kapří hranolky.

Ingredience:
filety z kapra
rozšlehané vejce
strouhanka
mouka
olej
sůl

Kapří hranolky

Postup:
Připravené filety z kapra očistíme a zbavíme kostí. Z vykoštěného filetu odřízneme spodní část břicha. Řez vedeme z místa, kde končily dlouhé kosti vedoucí od hřbetu kapra. Tato část břicha je jedinou částí ryby, kde nejsou vůbec žádné kosti a nehrozí tak nebezpečí, že je děti spolknou. Další výhodou je i to, že není tento kus kapřího masa cítit typickým „kapřím odérem“.

Jakmile máte břišní část kapra připravenou, zbavte jí kůže a dobře očistěte.

Poté z čistého masa nakrájejte proužky podobné hranolkům.

Maso lehce osolte a obalte v klasickém trojobalu (rozšlehaném vejci, hladké mouce a strouhance). Smažte dozlatova při 180 °C.

Jiří Konhefr

Jiří Konhefr, gastronomický garant a spolumajitel společnost Food Story

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist