Bezlepkové vanilkové rohlíčkyV období adventu zdobí čerstvě napečené vánoční cukroví snad každý stůl. Pro dospělé a děti s celiakií nebo jinou potravinovou alergií nemusí být sváteční mlsání žádné tabu. Bio potraviny z Bio Fresh Food vás přesvědčí o tom, že skvělé vanilkové rohlíčky se dají upéct i bez pšeničné mouky. Bezlepkové cukroví je takřka k nerozeznání od toho běžného, a vlastně je možná ještě lepší!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
190 g bezlepkové mouky ORGRAN – zakoupíte v Bio Fresh Food za 102,-
50 g kukuřičné mouky hladké
50 g cukru moučka
160 g másla
100 g mletých ořechů
1 žloutek

Na obalení:
1 cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem a BIO vanilkou – zakoupíte v Bio Fresh Food za 49,- Kč

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Postup:
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu v chladu.

Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem a pokládáme na vysypaný plech.

Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu rohlíčky sundáváme až po krátké chvíli a ještě za tepla obalujeme ve směsi cukru s BIO vanilkou.


 

O Bio Fresh Food

Bio Fresh Food – vše pro zdravý nákup na jednom místě. U nás seženete pestrý výběr bio produktů, dětských příkrmů té nejvyšší kvality, superfoods či produktů v raw kvalitě. V neposlední řadě nabízíme také široký sortiment bezlepkových, bezlaktózových či nízkobílkovinných potravin. Prodejnu Bio Fresh Food naleznete v pražském OC Chodov.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!