Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

La Buchta – Cesta z jednoho těsta

10.11.2016 · Žádný komentář · Časopisy a knihy o vaření

La Buchta - Cesta z jednoho těstaTrio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, která vyšla dne 17. října 2016. Moderní designová kuchařská kniha obsahuje rozsáhlou encyklopedickou část, a více než 80 receptů.

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.

V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

La Buchta - Cesta z jednoho těstaKuchařské knize byla inspirací doba počátku 20. století, kde důraz na základní potravinu byl především v kvalitě. Autoři se také nechali inspirovat grafickou strohostí publikací tehdejší doby.

Pod konceptem La Buchta se skrývá tým lidí z oboru gastronomie, žurnalistiky a designu. Předními autory je však trio ve složení Petra Frýdlová, Venny Hladik a Johana Pošová. Tato trojice se někde při cestách za svými profesionálními cíli setkala a vytvořila spousty práce pro časopisy a knihy různých koutů světa. Při těch setkáních zjistila, že je práce i vzájemná společnost baví víc, než káže jen závazek splnit úkol, a založili tolik zmiňované uskupení La Buchta. Publikace Cesta z jednoho těsta celý projekt otevírá, na ni navazuje blog o jídle, který naleznete na www.labuchta.cz. Nabídne čtenářům pravidelné rozhovory, články o jídle, kvalitě a vzniku potravin.

Autoři:
Petra Frýdlová pracuje řadu let jako food stylistka pro reklamní agentury, televizi, časopisy a knihy z celé Evropy.
Venny Hladik vystudoval design. Věnuje se produktovému a grafickému designu a umění.
Johana Pošová vystudovala uměleckou fotografii. Její umění vystavují galerie po celé Evropě.

Obchodní informace:
Formát:  172 x 240 mm, pevná vazba, rozsáhlá teoretická a receptová část, maloobchodní cena: 499 Kč
Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Tagy: ····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist