Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Citronovo-mandlové koláčky

11.11.2016 · Žádný komentář · Recepty

Citronovo-mandlové koláčkyTento recept je z nedávno vydané kuchařky La Buchta. Její zvláštnost spočívá v tom, že obsahuje recepty jen z jednoho těsta, které je ale upravováno/dochucováno podle konkrétního receptu. A v této variantě se pustíme do citronovo-mandlových koláčků, která chutnají naprosto neodolatelně!

Ingredience:
Těsto:
3 vejce
150 g (jemného) krupicového cukru
200 g másla + na vymazání
100 ml mandlového likéru (amaretto)
100 ml smetany
300 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
špetka soli
+
200 g mandlových lupínků

Citronovo-mandlové koláčky

Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vlijte smetanu a likér, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě mandlových lupínků a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Osm formiček o průměru 10 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Na dno rozestřete mandlové lupínky, rozdělte těsto, uhlaďte ho, formičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až těsto hezky vyběhne a zezlátne. Koláčky nechte trochu vychladnout, pak je vyjměte z forem.


La Buchta – Cesta z jednoho těsta

vydalo nakladatelství Smart Press, 2016, www.smartpress.cz, www.labuchta.cz

Anotace:

Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist