Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Frittata s cizrnou, špenátem a chorizem

30.01.2017 · Žádný komentář · Recepty

FrittataFrittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad. Čím se tedy liší? Způsobem přípravy a také konzistencí – je pevnější. Podobně jako u omelety je možné do ní vmíchat nejrůznější suroviny a my se dnes vrhneme na špenát, cizrnu a chorizo.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 pečená červená paprika
200g vařené cizrny
150 g choriza
1 lžička uzené papriky
2 velké hrsti špenátu
5 vajec
sůl

Frittata

Postup:
Jemně nakrájíme cibuli a česnek a zpěníme v pánvi v olivovém oleji doměkka.

Papriku a chorizo nakrájíme na kostičky velikosti cizrny a právě spolu s cizrnou přidáme na pánev. Necháme vše pěkně zpěnit, dokud chorizo nepustí olej.

Přidejte špenát a stále míchejte, dokud vše v pánvi nepovolí a pěkně se nepromíchá.

Přidejte vejce a míchejte, aby se vajíčka zapojila do směsi. Pak stáhněte na mírný oheň, udržujte teplotu.

Předehřejte gril a posuňte celou pánev pod gril, abyste ogrilovali horní vrstvu. Grilujte zhruba 1-2 minuty, dokud horní vrstva nezíská zlatavou barvu.

Pak odstraňte z grilu, jemně uvolněte nožem okraje přichycené k pánvi. Na horní část pánve položte mělký talíř dnem vzhůru. Na něj frittatu vyklopte. Vezměte druhý talíř, ten přiložte opatrně na aktuálně horní část frittaty, opět vše překlopte – na konci tohoto manévru byste měli mít frittatu na talíři tou ogrilovanou stranou nahoru.

Posypte ji trochou mořské soli a můžete podívat.

Zdroj: youllhavehadyourtea.blogspot.com

Tagy: ····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist