Prague Wine Week - Mikrofarma

Právě startuje Prague Wine Week 2017, jedinečný a výběrový festival vín, vinařství a gastronomie. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny za doporučenou paušální cenu. Zapojilo se i řeznictví a bistro Mikrofarma nedávno otevřené na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Wine & Food tandem

Prague Wine Week 2017 - Mikrofarma

Deguštácek s našimi uzeninami a sýry

Vinaři a dovozci, kteří získali medaile v soutěži Prague Wine Trophy, se spojí s vybranými restauracemi a nabídnou menu s víny, tzv. „Wine & Food tandemy“. Mezi zapojené podniky patří například restaurace Provocateur, Atelier RED&WINE, Tempo Allegro, Café Atmosferas, Dvůr Hoffmeister a také Mikrofarma. Do tohoto bistra a řeznictví na náměstí Jiřího z Poděbrad by se měli vypravit milovníci hovězího, kteří si zde mohou dát předkrm, tataráček a hovězí tournedos, doplněné víny vinařství PROQUIN.

Vyladěné menu z Mikrofarmy

Prague Wine Week - Mikrofarma

Tataráček z našeho vyzrálého hovězího, toustík

Přijďte si vychutnat perfektní spojení Mikrofarmy a vinařství PROQIN. Celý týden Mikrofarma Praha nabízí vyladěné tříchodové menu s úžasnými víny.

1. Deguštácek s našimi uzeninami a sýry
Proqin Nicolas Brut Nature 

2. Tataráček z našeho vyzrálého hovězího, toustík
Proqin 4Zet Cuveé PS 2015

3. Hovězí tournedos na salátku
Proqin Pinot Noir oak aged VH 2015

Cena za menu včetně vín 499,- Kč po celý týden od 30. 1. do 4. 2. 2017.

Nejsme makro. Jsme mikrofarma.

Prague Wine Week - Mikrofarma

Hovězí tournedos na salátku

Už žádné složité objíždění trhů – v řeznictví Mikrofarma je denně k dispozici celý sortiment masa z lokálních ekofarem.

„Chce-li se člověk dobře stravovat, je logisticky náročné sehnat kvalitní suroviny či specializované potraviny. Málokdo má čas jezdit z jednoho konce města na druhý; tu si koupit chutnou zeleninu, támhle zase pecorino, jinde láhev dobrého vína a o kus dál zase vyzrálý steak…. Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou – to je Mikrofarma.“ Představuje koncept Mikrofarmy její zakladatel Martin Kuncek.

Hovězí v Mikrofarmě zraje ve visu 4-6 týdnů. Vepřové maso pochází z bio vepříků, jehněčí z Bílých Karpat, čerstvá kuřata z volného chovu. Nechybí zvěřina, perličky, králíci ani řemeslné uzeniny. Mikrofarma svým zákazníkům nabízí i recepty a k masu vybírá vhodné víno, zajímavé sýry, nestříkanou zeleninu a kváskové pečivo.

Maso řeznictví odebírá jen od místních zemědělců. Kteří zvířatům zajišťují dobré podmínky a šetrnou porážku. Samozřejmostí je rodokmen přibalený k masu spolu s informacemi o způsobu chovu, době zrání, atd. Kvalita zboží je roky prověřená v sesterské restauraci La Bouchée.

Ke konci roku 2016 otevřela Mikrofarma svoje první řeznictví s bistrem v Praze na náměstí Jiřího z Poděbrad. Pražská pobočka je už třetí Mikrofarmou a následuje dvě úspěšné prodejny stejného konceptu v Brně.

MIKROFARMA s bistrem
nám. Jiřího z Poděbrad 9
130 00 Praha 3 – Vinohrady
Otevírací doba: pondělí–sobota 9–21 h.
www.mikrofarma.cz

Prague Wine Week 2017
30. 1. — 5. 2. 2017
Na přelomu ledna a února se v Praze jako každoročně uskuteční tento festival v podobě již deváté Galadegustace medailových vín prestižní mezinárodní soutěže Prague Wine Trophy 2016, opět bude možnost ochutnat degustační meníčka ve vybraných restauracích. I po desáté budou součástí akce prezentace vinařství a dovozců. Po celý týden se budou v pražských restauracích, vinných barech a vinotékách profesionálové i milovníci vína potkávat nad skleničkou skvělého vína.
www.pww.cz