Je pravda, že do Prahy moc často nezavítám. Historickou část Prahy, její architekturu a památky mám moc ráda, ale jinak se jedná o město spěchu, kde neustále někdo pobíhá, něco zařizuje a snad nikdy se člověk zde neocitne ani na chvilku sám. V tomto ohledu mi vyhovují spíše menší města.

Jedno se však Praze musí nechat, jsou zde podniky, které opravdu stojí za návštěvu. Tak, pokud se do Prahy chystáte, nebo jste místní, určitě nevynechejte následující tipy, kde se dobře najíst a napít.

Originální kávová směs v neobvyklém prostředí

Friends Coffee HouseV celé České republice jsem nenarazila na takovéhle místo. Místo, kde si každý najde svůj kousek útulna. Kavárna Friends Coffee House nabízí komorní posezení v různých typech křesel a zároveň dostatek soukromí ve společnosti jiných hostů. Interiér je zařízen tak, že máte pocit, jako když jste u někoho doma na návštěvě. Křesla u krbu, fotky na stěnách, knihovna a vše dokresleno příjemnou hudbou.

Své si zde však najdou také manažeři a obchodníci, kteří mohou využít služeb wifi zdarma v privátní zasedací místnosti. Kromě dobré kávy, která se mimochodem pravidelně praží před zraky návštěvníků kavárny, si zde můžete vybrat z řady skvělých domácích zákusků.

Za vyzkoušení stojí také poctivě připravované sandwiche a hot dogy.  A abych nezapomněla, celá kavárna je nekuřácká.

Místo vybrané kuchyně sbírající ocenění po celém světě

AlcronTak sem si určitě každý musí alespoň jednou za život zajít. Interiér s intimní atmosférou svíček, plápolajícího ohně v krbu z třicátých let minulého století a posezení pro maximálně 24 hostů naleznete pouze v restauraci Alcron. Jídlo zde připravuje jeden z nejtalentovanějších šéfkuchařů Roman Paulus.

AlcronSkvělý výběr labužnických pokrmů potěší i toho nejnáročnějšího gurmána. Labužnické menu podtrhuje také prestižní gastronomické ocenění michelinská hvězda. Alcron se ve svém konceptu zaměřuje především na speciality z ryb a mořské plody.

Pozor, pro ty z vás, kteří by se rádi naučili vařit nějakou tu specialitu, připravuje restaurace Alcron pravidelné kurzy vaření.

Není čína jako čína!

Huang HeStejně jako je rozmanitá samotná Čína, stejně tak je rozmanitá také její kuchyně. Po celém světě je čínská kuchyně velmi oblíbená a známá. Ani vám jistě nejsou cizí jídla jako Kung-pao nebo oblíbené smažené čínské nudle dochucené sojovou omáčkou.

V čínské restauraci Huang He můžete kromě známého pokrmu Kung-pao ochutnat celou řádku chutných a tradičních pokrmů. Kvalita a čerstvost surovin je zaručena. Jako zajímavé považuji také to, že se v Praze tato restaurace uchytila již před patnácti lety a pokrmy zde připravují opravdoví mistři kuchaři.

O tom, že se jedná o opravdu kvalitní restauraci s vynikajícími pokrmy, svědčí také zařazení Huang He do nejnovější publikace Grand restaurant.

Opravdoví milovníci jídla a dobrého pití jistě v Praze najdou ještě další podniky, které jistě stojí za návštěvu, ale na tři výše zmíněné nedám dopustit!

PR článek