Restaurace Pálffy palácPražská Malá Strana je úžasná čtvrť. Má svého ducha, svůj genius loci, který sem každoročně přivádí miliony turistů dychtivých se přesvědčit o tom, že jejich výtisk Lonely Planet nelže. Samozřejmě, že sem zavítají i domorodci. Ti všichni se v nějakém okamžiku svých toulek malebnými zákoutími této části hlavního města dostanou do stavu, kdy začnou pociťovat hlad. A pak nastává čas k rozhodnutí. Zaplout do některé z hrubě turisticky provařených restaurací Malé Strany, anebo dát přednost klidnějšímu prostředí, kde na vás dýchá příjemná atmosféra, zpomalíte a k tomu všemu máte pocit luxusu…

Restaurace Pálffy palác nabízí tu druhou variantu. Nachází se v druhém patře stejnojmenné budovy ve Valdštejnské ulici. Restauraci zde najdete už přes dvacet let, ale až v poslední době se o ní začíná pořádně nahlas mluvit.

Restaurace Pálffy palác

Může za to nejen neopakovatelné prostředí, které restauraci dodává romantický nádech, perfektně situovaná klidná terasa s výhledem na Pražský hrad, ale především i samotná kuchyně. A to bývá u restaurací hlavní argument.

Restaurace Pálffy palác - terasa

V čele kuchyně restaurace Pálffy palác stojí šéfkuchař Saravanan Kandadu, jehož domovinou je Indie. Avšak není třeba se obávat toho, že by si zde dávali dostaveníčko příznivci kari a indické kuchyně obecně. Saravanan Kandadu žije už léta v České republice a jeho kuchyně je na hony vzdálená té typické indické. O tom se ostatně můžete přesvědčit už při pohledu na menu.

V restauraci Pálffy pálac se vaří jednoduše. S důrazem na to, aby vynikly přirozené chutě hlavních ingrediencí jídla. Ty se na talíři objevují maximálně dvě až tři.

Restaurace Pálffy palác

A ctí se i další trend moderní gastronomie. V nadcházející sezóně se totiž chystají i speciální menu věnované ovoci a zelenině, která se aktuálně vypěstuje na statku Luníkov. Stejný majitel statku i restaurace je zárukou toho, že suroviny budou v kvalitě, jakou si restaurace zaslouží. Tedy ve špičkové.

Restaurace Pálffy palác

O co tedy půjde konkrétně? V červenci chystají v Pálffy paláci akci “Roll out the melon” čili variace na téma meloun. Z produkce statku se v nabídce objeví také meruňky a maliny.

Restaurace Pálffy palác

Srpen bude ve znamení štiky – je to ryba “plná” vitamínu E, takže klíčové poselství je pro tento měsíc bude tak trochu nečekané: “Jezte éčka!” :) Následovat budou “Rajské víkendy v Pálffy”, kdy se budou podávat rajčatové carpaccio a jiné lahůdky. Statek Luníkov pak dodá například fíky.

A první školní měsíc obohatí nabídku restaurace divoká pernatá zvěř a kiwi a švestky ze statku Luníkov.

Však se přesvědčte sami na vlastní jazyk, jaké letní variace chutí vykouzlí šéfkuchař restaurace. Restaurace Pálffy palác má otevřeno denně od 11 do 23 hodin a rezervovat stůl si můžete zde.