Fazole patří mezi hojně využívané suroviny španělské kuchyně a vyskytují se také v jejich polévkách. Dnes si na jednu z nich ukážeme recept.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
100 g bílých fazolí
půlka nahrubo nastrouhané cibule
2 stroužky česneku na plátky
1 červená paprika na kostičky
3 lžíce olivového oleje
1/2 kostky bujónu
2 lžíce sekané majoránky
1 lžíce petrželky
1 plátek bílého chleba
1 lžíce másla

Postup:
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, vodu slijeme a dáme čerstvou. Přidáme cibuli, česnek a papriku s olejem a necháme povařit, dokud nejsou fazole měkké. Polévku propasírujeme a uděláme pyré. Kostku masového bujónu rozpustíme ve vodě, smícháme s fazolemi, přidáme bylinky a necháme ještě půl hodiny povařit, dochutíme.

Plátky chleba nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a podáváme k polévce.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!