Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Salát z quinoi a kapusty

03.02.2017 · Žádný komentář · Recepty

Salát - quinoa a kapustaUltralehký salát z jednoho hrnce, který navíc splňuje všechny požadavky, které klademe na zdravé jídlo. To je salát, jehož základními ingrediencemi je populární quinoa a černá kapusta (tu můžete znát i jako listovou nebo toskánskou kapustu).


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
2 hrnky osolené vody
1 hrnek quinoy
1 svazek černé (listové) kapusty, umyté a nakrájené na cca 3 cm dlouhé kousky
šťáva z 1 citronu
2 šalotky, najemno nakrájené
1 polévková lžíce oleje z vlašských ořechů (případně extra panenského olivového)
3 lžíce opražených piniových oříšků
1/4 šálku kozího sýru
sůl
pepř

Salát - quinoa a kapusta

Postup:
Vodu přivedeme k varu a vložíme quinou. Snížíme teplotu tak, aby se voda stále vařila, přikryjeme pokličkou a takto vaříme quinou cca 10 minut. Přidáme černou kapustu a dusíme dalších 5 minut. Pak vypneme zdroj tepla a necháme ještě 5 minut dojít.

Zatímco se quinoa vaří, vezmeme si velkou salátovou mísu a zkombinujeme polovinu citronové šťávy, šalotku, olej z vlašských ořechů, piniové oříšky a kozí sýr.

Zkontrolujeme, zda je quinoa uvařená a kapusta křehká. V případě, že quinoa má ještě světle bílý pevný střed, můžete ji ještě chvíli povařit. Pokud je vše uvařeno, přidejte kapustu a quinou do mísy k ostatním přísadám. Promíchejte, okořeňte dle chuti a zalijte zbývající citronovou šťávou.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist