Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kuře na žampionech

10.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Pikantní s bylinkami a zapečenou slaninou – takovému kuřeti nikdo neodolá!


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
50 g anglické slaniny
4 malé cibule
2 stroužky česneku
500 g žampionů
1 celé kuře (asi 1,2 kg)
sůl
černý pepř
1 bobkový list
1 lžičky tymiánu
3/8 l suchého červeného vína
3 lžíce smetany
citronová šťáva

Postup:
Podle potřeby odstraníme ze slaniny tlustou kůži a slaninu drobně nakrájíme. Cibuli oloupeme a podélně pokrájíme na osminy. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, hnědá místa vykrojíme a jejich nohy zkrátíme. Větší houby rozpůlíme, menší necháme celé.

Kuře koupíme již naporcované, nebo si ho naporcujeme sami. Získané části omyjeme, osušíme a dobře osolíme a opepříme.

V hrnci rozehřejeme máslo. V něm zvolna osmažíme slaninu dokřupava a potom ji vyjmeme. Jednotlivé části kuřete vložíme do horkého tuku a opečeme je. Opečené je vyložíme z hrnce.

Nyní do hrnce vložíme houby a zprudka je osmažíme. Přidáme cibuli a česnek a vše ještě osmažíme, osolíme a opepříme. Potom přidáme kuře, slaninu a bylinky, zalijeme vínem a v přikrytém hrnci 30 minut dusíme.

Kuře vyjmeme a ponecháme je v teple. Do šťávy přimícháme smetanu a lehce povaříme. Nakonec vše okořeníme solí a pepřem a přilijeme citronovou šťávou. Porce kuřete vložíme do šťávy a přihřejeme.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist