Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Chalupnická polévka z podmáslí

24.10.2018 · Žádný komentář · Recepty

Starými časy na nás dýchne recept na chalupnickou polévku. Vždyť z podmáslí se již dnes často nevaří. Poznejme, jak jedli naši předci.

Ingredience:
2 vejce
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce krupice
sůl
kmín
polévkové koření
8 dcl podmáslí
6 dcl vody

Toasty:
4 plátky veky
1 lžíce másla
80 g strouhaného tvrdého sýra

Postup:
Do vroucí vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí, ve kterém jsme předtím rozmíchali prosátou hladkou mouku a krupici. Vše povaříme, potom přidáme syrové máslo, dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby osolíme.

Do hotové polévky (do každé porce) vkládáme půlku vařeného vejce rozkrájeného na větší kousky.

Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě stejné poloviny, potřeme je máslem a posypeme strouhaným sýrem. Připravené toasty zapečeme v troubě a teplé podáváme k polévce.

Tagy:


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist