Starými časy na nás dýchne recept na chalupnickou polévku. Vždyť z podmáslí se již dnes často nevaří. Poznejme, jak jedli naši předci.

Ingredience:
2 vejce
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce krupice
sůl
kmín
polévkové koření
8 dcl podmáslí
6 dcl vody

Toasty:
4 plátky veky
1 lžíce másla
80 g strouhaného tvrdého sýra

Postup:
Do vroucí vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí, ve kterém jsme předtím rozmíchali prosátou hladkou mouku a krupici. Vše povaříme, potom přidáme syrové máslo, dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby osolíme.

Do hotové polévky (do každé porce) vkládáme půlku vařeného vejce rozkrájeného na větší kousky.

Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě stejné poloviny, potřeme je máslem a posypeme strouhaným sýrem. Připravené toasty zapečeme v troubě a teplé podáváme k polévce.