Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Domácí bramborák

08.01.2019 · Žádný komentář · Recepty

Výborný příloha k masitým jídlům, kterou si také můžete dát samostatně – ano, to je domácí bramborák!

Ingredience:
1,5 kg brambor
2 vejce
sůl
bílý pepř
majoránka
4 stroužky česneku
hladká mouka
mléko na rozředění

Postup:
Oloupáme syrové brambory nastrouháme nahrubo do hluboké mísy či hrnce. Přidáme 2 vejce a rozmícháme. Potom přimícháme mouku – přiměřeně, až těsto bude svázané (lité). Osolíme a opepříme. Okořeníme majoránkou, kterou před posypáním promneme v dlani, až ucítíme její jemnější aroma. Mezitím rozetřeme česnek se solí a přidáme ho do těsta. Vše pořádně promícháme a ochutnáme, zda je těsto dostatečně slané. Lepší trochu přesolený, než neslaný bramborák ;-) Hotové těsto na chvíli odstavíme, ono se po chvíli trochu rozředí.

Malou naběračkou porcujeme (odprostřed roztíráme do stran do tvaru kruhu) a smažíme na středně rozehřáté pánvi. Během smažení přidáváme olej dle potřeby. Otáčíme po zezlátnutí okrajů bramboráku. Vždy předem zamícháme těsto v míse, než uděláme novou porci.

Tip
Můžeme ještě dochutit Vegetou či zázvorem.

Uvedené množství odpovídá zhruba porci pro 2-3 osoby (cca 5-7 bramboráků / 1 osoba). Doba přípravy 20 min, doba smažení cca 1 hod

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

jsem bubu

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist