Výborný příloha k masitým jídlům, kterou si také můžete dát samostatně – ano, to je domácí bramborák!

Ingredience:
1,5 kg brambor
2 vejce
sůl
bílý pepř
majoránka
4 stroužky česneku
hladká mouka
mléko na rozředění

Postup:
Oloupáme syrové brambory nastrouháme nahrubo do hluboké mísy či hrnce. Přidáme 2 vejce a rozmícháme. Potom přimícháme mouku – přiměřeně, až těsto bude svázané (lité). Osolíme a opepříme. Okořeníme majoránkou, kterou před posypáním promneme v dlani, až ucítíme její jemnější aroma. Mezitím rozetřeme česnek se solí a přidáme ho do těsta. Vše pořádně promícháme a ochutnáme, zda je těsto dostatečně slané. Lepší trochu přesolený, než neslaný bramborák ;-) Hotové těsto na chvíli odstavíme, ono se po chvíli trochu rozředí.

Malou naběračkou porcujeme (odprostřed roztíráme do stran do tvaru kruhu) a smažíme na středně rozehřáté pánvi. Během smažení přidáváme olej dle potřeby. Otáčíme po zezlátnutí okrajů bramboráku. Vždy předem zamícháme těsto v míse, než uděláme novou porci.

Tip
Můžeme ještě dochutit Vegetou či zázvorem.

Uvedené množství odpovídá zhruba porci pro 2-3 osoby (cca 5-7 bramboráků / 1 osoba). Doba přípravy 20 min, doba smažení cca 1 hod

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!