Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Burritos s kuřecím masem a rýží

10.01.2019 · Žádný komentář · Recepty

Burritos jsou opravdickým trhákem mexické kuchyně. V Mexiku se prodávají i v pouličních stáncích. Tajemstvím úspěchu této pochoutky je, že celá náplň je úhledně zabalena uvnitř tortilly, takže se snadno jí, ale může se podávat i politá omáčkou.

Ingredience:
1/2 šálku dlouhozrnné rýže
1 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1 lžička oregana
200 g sekaných rajčat ve vlastní šťávě z konzervy
2 kuřecí prsíčka bez kůže a bez kostí
1 a 1/4 šálky strouhaného čedaru (sýr)
4 lžíce zakysané smetany
8 čerstvých tortill z pšeničné mouky (průměr cca 20-25 cm)
sůl
čerstvé oregano na ozdobu (není podmínkou)

Postup:
Uveďte do varu hrnec mírně osolené vody. Přidejte rýži a vařte 8 minut. Slijte, propláchněte a nechejte okapat.

Ve velkém hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli a mletým hřebíčkem a oreganem a 2-3 minuty smažte. Vmíchejte rýži a rajčata a duste na mírném plameni, až se šťáva vstřebá. Hrnec odstavte.

Kuřecí prsa vložte do velkého hrnce, nalijte na ně dost vody, aby byla ponořená a uveďte do varu. Zmírněte plamen a vařte asi 10 minut, až je maso úplně uvařené. Maso vyjměte z hrnce, položte na talíř a nechejte je trochu vychladnout.

Troubu předehřejte na 160°C nebo plynový stupeň 3. Kuře natrhejte na kousky dvěma vidličkami, pak je přidejte ke směsi rýže se strouhaným sýrem. Pokud chcete, vmíchejte zakysanou smetanu.

Tortilly zabalte do alobalu a položte je na talíř. Talíř postavte nad vařicí vodu asi na 5 minut. Můžete je také zabalit do mikrotenové fólie a ohřát na plný výkon asi 1 minutu v mikrovlnné troubě.

Osminu náplně položte doprostřed tortilly a složte na obě strany. Spodní část složte nahoru a vrchní dolů, abyste vytvořili balíček. Zajistěte párátkem.

Naplněné burritos vložte do mělké mísy nebo kastrolu, zakryjte alobalem a udržujte teplé v troubě, až uděláte zbývajících sedm. Před podáváním odstraňte párátka a posypte čerstvým oregánem.

Tagy:


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

jsem bubu

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist