Jakpak asi dělají bramborový salát v Mexiku? Odpověď se skrývá uvnitř tohoto receptu.

Ingredience:
4 velké brambory
nakrájené na plátky
2 velká rajčata
nakrájená na plátky
1 zralé avokádo
1 zelená chilli paprička
nasekaná
1 rozetřený stroužek česneku
1 nasekaná cibule
1 žlutá paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru
1 lžička olivového oleje
1 lžička citrónové šťávy
citrónové klínky na ozdobení
sůl
pepř

Postup:
Plátky brambor vařte 10-15 minut, nebo až změknou. Nechte okapat a dejte stranou vychladnout.

Rozkrojte zatím avokádo na poloviny a odstraňte pecku. Dužinu vidličkou rozmačkejte. K avokádové dužině přidejte olivový olej, citrónovou šťávu, česnek a nasekanou cibuli a dobře promíchejte. Misku přikryjte čistou fólií, aby obsah neztratil barvu, a odložte stranou.

Smíchejte rajčata, chilli papričku a žlutou papriku a přidejte s plátky brambor na salátovou mísu.

Avokádovou směs (guacamole) naneste na salát a posypte koriandrem.
\r\nPodle chuti osolte a opepřete a podávejte zdobené klínky citrónu.