Flautas jsou tradiční dlouhé a tenké svinuté tortily, které se plní pikantními náplněmi a zdobí zakysanou smetanou.

Ingredience:
225 g kuřecího masa zbaveného kůže umletého nebo jemně nasekaného
1 lžíce oleje
1 malá cibule na jemno nasekaná
1/2 zelené papriky na jemno nasekané
1/2-1 chilli paprička zbavená semínek a jemně nasekaná
90 g mražené cukrové kukuřice
6 černých oliv vypeckovaných a pokrájených
120 ml šlehačky
sůl
12 tortil
omáčka taco, guacamole a zakysaná smetana na ozdobení

Postup:
Kuřecí maso umeleme nebo ručně nasekáme najemno.

Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuřecí maso, cibuli a zelenou papriku. Osmažíme na mírném ohni. Často mícháme, aby se maso neslepilo dohromady.

Když je kuřecí maso uvařené a zelenina měkká, přidáme chilli papričku, kukuřici, olivy, šlehačku a sůl. Přivedeme do varu a na prudkém ohni vaříme, dokud šlehačka nezhoustne.

Položíme dvě tortily na čistou pracovní desku tak, aby se mírně překrývaly. Poklademe kuřecí směsí, svineme a zajistíme párátky.

Zavinuté tortily smažíme asi v centimetrové vrstvě oleje. Nesmíme nechat příliš zhnědnout. Necháme odkapat na ubrousku.

Přeneseme na servírovací talíř, ozdobíme zakysanou smetanou, guacamole a omáčkou taco.