Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Broskvové dortíčky

01.02.2019 · Žádný komentář · Recepty

Trochu si osladit život nikdy neuškodí. Broskvové dortíčky jsou přitom lehoučkým moučníkem, takže se po nich nebudete cítit plní.

Ingredience:
1/2 chemicky neošetřeného citronu
50 g čokolády
80 g másla
80 g krystalové cukru
sůl
2 vejce
50 g hrubé pšeničné mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
50 g mletých lískových oříšků
8-10 papírových formiček na pečení (o průměru 4 cm)
1 konzerva půlených broskví
2 lžíce broskvové zavařeniny
2 lžíce broskvové šťávy (z konzervy)

Postup:
Troubu zahřejeme na 190 až 200°C. Nastrouháme citronovou kůru. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Máslo necháme trochu změknout a s krystalovým cukrem, citronovou kůrou a solí je utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a s lískovým oříšky a čokoládou ji přimícháme do utřeného těsta.

Do každé papírové formičky dáme 2-3 lžičky těsta. Nahoru posadíme půlku broskve a dortíčky asi 18 minut pečeme. Před ukončením zkusíme, jsou-li hotové.

Dortíčky vyndáme z trouby. Broskvovou zavařeninu zahřejeme s trochou šťávy a dortíčky jí potřeme. Hotové dortíčky necháme trochu vychladnout, upravíme je na velkou dortovou mísu a podáváme.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

jsem bubu

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist