Teplý cuketový salátTento salát je nejlepší z mladých cuket, které rostou začátkem léta. Tento recept doporučujeme na piknik, ke grilovačce nebo i jako přílohu k nedělnímu obědu.

Ingredience:
2 mladé cukety libovolné barvy
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
2 hrstky slunečnicových semínek
0,5 misky mražené kukuřice, rozmražené
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
malá hrstka lístků
čerstvého tymiánu

Teplý cuketový salát

Postup:
Cukety nakrájíme na plátky, vsypeme do pánve s rozehřátým olivovým olejem a restujeme.

Jakmile začnou cukety zlátnout, přidáme utřený česnek, slunečnicová semínka a ještě chvilku restujeme.

Nakonec vsypeme kukuřici, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme tymián a vše promícháme. Salát je připraven k jídlu, můžeme ho ihned servírovat. Je ale dobrý i vychlazený.

Recept pochází z právě vydávané Luštěninové kuchařky se spoustou zeleniny
Autor: Petr Klíma
Nakladatelství: Smart Press, www.smartpress.cz.
Pevná vazba, 170 x 240 mm, 224 stran, barevné fotografie
Maloobchodní cena 399,- Kč
K dostání: Na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců v celé ČR, zasíláme i na Slovensko, přímo na Slovensku lze koupit například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!