Mexická rýže je skvělá příloha, ale výborná je i jako samostatné jídlo. Zachutná snad každému. Nevěříte? Zkuste to!

Ingredience:
1 malá cibule
2 malé stroužky česneku
1/2 červené papriky
1 hrnek rýže (cca 2 dcl)
2 lžíce kečupu, sůl
1/2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky bujónu Wurtzel

Postup:
Na olivovém oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky pokrájenou papriku a prolisovaný česnek.

Mezitím asi ve 3 dcl vody rozpustíme bujónovou kostku. Ke směsi cibule, papriky a česneku přidáme suchou rýži a promícháme, pak přidáme kečup, osolíme a na závěr zalijeme 3 dcl bujónu.

Přikryjeme pokličkou a asi 20 minut pečeme při 180°C.

Po upečení zkusíme, zda je rýže měkká a lehce promícháme, aby unikla pára.

Tip
Můžete si okořenit tabascem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!