Bulgur je již poměrně známá potravina, která svou chutí připomíná oříšky. A cizrnu zase můžete znát pod názvem římský hrách. Jak může chutnat salát, jehož základem jsou tyto dvě přísady? Odpověď je – skvěle!

Ingredience:
200 g bulguru
50 g piniových oříšků
středně velký pórek (na jemno nakrájený)
3 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva ze 2 citronů
50 g rozinek
300 g konzervované nebo předem uvařené cizrny
4 lžíce čerstvých na jemno nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, libeček, koriandrové lístky)
sůl
pepř
barevná zelenina na ozdobu

Postup:
Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.

Piniové oříšky opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.

Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením.

Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.