Občas to dá práci přesvědčit zapřísáhlé „masožrouty“ o tom, že i bezmasá jídla patří mezi dobrůtky. Snad se vám to povede s dnešními, na železo bohatými, mrkvovými karbanátky.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
800 g mrkve
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
2 lžíce dezertního vína
40 g čerstvě nastrouhaného bílého chleba
40 g ovesných vloček
2 lžičky strouhané pomerančové kůry
2 lžíce posekané petrželky
2 lříce posekaných lískových oříšků
2 vejce, pepř
muškátový oříšek a dále 2 lžíce mletých pražených lískových oříšků
4 lžíce strouhaného bílého chleba
1 lžíci oleje a 1 lžíci másla (oboje na smažení)

Postup:
Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno rozkrájíme a zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme mrkev, společne osmahneme a osolíme. Přilijeme víno a vše podusíme doměkka.

Mrkev s cibulí rozmixujeme a smícháme se strouhankou, vločkami, pomerančovou kůrou, petrželkou, oříšky a vejci. Těsto osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a vytvarujeme z něj karbanátky.

Mleté ořechy smícháme v talíři se 4 lžícemi strouhanky a karbanátky obalíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a karbanátky na něm opečeme. Můžeme podávat s bramborovou kaší.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!