Mlsat sladké lze i zdravě. Nevěříte? Pak zkuste prosné koláčky s omáčkou z tropického ovoce.

Ingredience:¨
250 g netučného tvarohu
100 g prosných vloček
1 vejce
3 lžíce medu
1 lžička citronové kůry
1 zralá papája
1 lžička slunečnicového oleje
1 lžička pistáciových oříšků
lístky meduňky

Postup:
Tvaroh, vločky, vejce, 2 lžíce medu a kůru z citronu promícháme v míse a necháme asi 15 minut stát.

Oloupeme papáju, rozpůlíme ji, oříšky vyloupeme ze skořápek. Dřeň papáji nakrájíme na kostičky a umixujeme s citronovou šťávou a zbytkem medu.

Zahřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme těsto po lžících. Smažíme dozlatova.

Ozdobíme papájovým pyré a pistáciemi.